×
امروز پنجشنبه, 08 خرداد,1404 - Thursday, 29 May,2025
دوشنبه, 05 خرداد,1404

دیدار سفیر کره‌جنوبی با شهردار و اعضای شورای شهر سنندج

دیدار سفیر کره‌جنوبی با شهردار و اعضای شورای شهر سنندج

سایز متن

سفیر کره‌جنوبی در ادامه برنامه‌های سفر خود به کردستان، عصر امروز در معیت رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج با شهردار و اعضای شورای شهر سنندج دیدار کرد. این دیدار فرصتی برای بررسی ظرفیت‌های توسعه همکاری بین دو طرف بود.

شهردار سنندج در این دیدار گفت: «به شهر زیبای سنندج خوش آمدید. سنندج یکی از شهرهای مهم کشور با جمعیتی که در سال ۱۳۹۵ حدود ۴۱۲ هزار نفر سرشماری شد و در سال ۱۴۰۰ در حدود ۵۵۰ هزار نفر برآورد شد همچنین این شهر با مساحتی بالغ بر ۵۵۰۰ هکتار، به دلیل وجود شهروندانی دانا، هنرمند و فرهیخته، همواره به‌عنوان یکی از مراکز مهم علمی و فرهنگی شناخته شده است.  
 
سید انور رشیدی افزود: «نرخ باسوادی در سنندج ۹۷٪ است و این شهر به‌عنوان شهر خلاق موسیقی در یونسکو ثبت شده است. سنندج همچنین به دارالعلم شهرت دارد و میزبان ۲۳ هزار دانشجو در دانشگاه‌های استان است.»  
 
وی گفت: «از جمله پتانسیل‌های سنندج، هوای تمیز، کوه آبیدر، تپه‌های طبیعی متعدد و مردمی آگاه، شاد و فرهیخته است. علاوه بر این، سنندج به دلیل موقعیت مرزی، از فرودگاه و خطوط ریلی برخوردار است. در سال ۱۴۰۲، قطار غرب کشور به سنندج رسید و در برنامه‌ریزی‌ها قرار است این مسیر به باشماق و کشور همسایه، عراق نیز گسترش یابد.»  
 
رشیدی تصریح کرد: «سنندج دارای پیشینه تاریخی غنی است. بازارهای آصف و سنندجی در سال ۱۰۴۰ تأسیس شده‌اند و خانه کرد، موزه‌های متعدد، عمارت خسروآباد و پل قشلاق نیز از جمله آثار تاریخی ارزشمند این شهر محسوب می‌شوند.»  
 
شهردار سنندج افزود: «سنندج به‌عنوان پایتخت نوروز، پایتخت کتاب و شهر خلاق موسیقی معرفی شده است و جاذبه‌های گردشگری آن، از جمله فضای طبیعی زیبا و ابنیه تاریخی، پتانسیل‌های خوبی برای سرمایه‌گذاری ایجاد کرده‌اند. همچنین پروژه قشلاق به گریزه به طول ۶ کیلومتر با دستور استاندار کلید خورده است و سد قشلاق در ۱۰ کیلومتری شهر نیز علاوه بر تأمین آب، ظرفیت‌های...»  
 
وی افزود: «سنندج همواره مهد هنر و دانش بوده و اساتید و بزرگان زیادی در این شهر نقش‌آفرینی کرده‌اند. استاد هادی ضیاءالدینی در مجسمه‌سازی، کامکارها و عندلیبی‌ها در موسیقی، و بهزادیان و نعمتیان در نازک‌کاری از جمله هنرمندان برجسته سنندج هستند.»  
 
وی گفت: «این شهر با وجود مسجد جامع سنندج، جایگاهی دینی، علمی و عرفانی دارد و ظرفیت‌های قابل‌توجهی برای سرمایه‌گذاری فراهم کرده است. امیدوارم جلسات کارشناسی خوبی برگزار شود تا خروجی‌های مطلوبی از نشست‌های ما حاصل گردد.»  
 
شهردار سنندج گفت: «ما رسم داریم میهمان را عزیز بداریم و به میهمان خود هدیه میدهیم، ما هم ساز دف را بعنوان هدیه به سفیر کره تقدیم میکنیم.»  
وی پیشنهاد تشکیل کمیته مشترکی را میان استان کردستان و کره مطرح کرد که راه‌های سرمایه‌گذاری در کردستان و سنندج بررسی شود.  
شهردار گفت: «امیدوارم در سنندج به شما خوش بگذرد.»  
 
سفیر کره‌جنوبی نیز در این دیدار گفت: «از دعوت شما سپاسگزارم، خوشحالم که در این شهر زیبا حضور دارم. پیش از این سفر، آوازه سنندج را شنیده بودم و می‌دانستم که این شهر از نظر تاریخی و هنری شناخته‌شده است.»  
 
جون-پیو کیم خاطرنشان کرد: «همان‌طور که شما اشاره کردید، سنندج شهری جذاب و زیبا است و به دلیل موقعیت مرزی، رفت‌وآمد تجاری زیادی دارد. این سفر را فرصتی مغتنم می‌دانم و قصد دارم زمینه‌های همکاری کردستان و کره‌جنوبی را بررسی کنیم تا بتوانیم راه‌های همکاری آینده را ارزیابی نماییم.»  
 
وی گفت: «از مهمان‌نوازی شما سپاسگزارم و از دیدن کلیپ معرفی سنندج به زبان کره‌ای بسیار سورپرایز و خوشحال شدم. این اولین بار بود که کلیپی به زبان کره‌ای برای من تهیه شده بود و از این بابت بسیار قدردانم.»  
 

وی افزود: «متأسفانه سنندج در کره چندان شناخته‌شده نیست، اما بعد از این سفر، حتماً کلیپ‌ها و تصاویر کردستان را منتشر خواهم کرد و مبلغی برای معرفی سنندج و کردستان خواهم بود.»

رئیس شورای شهر سنندج گفت: شهرداری و شورای شهر سنندج آمادگی دارند تا زمینه‌های لازم برای حضور سرمایه‌گذاران کره‌ای را در حوزه‌های مختلف، به‌ویژه در مدیریت شهری و زیرساخت‌های فرهنگی و گردشگری، فراهم کنند.

 بهروز ابراهیم آبادی عصر امروز در نشست رسمی شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر سنندج با سفیر کره در ایران که در شهرداری سنندج برگزار شد؛، با اشاره به ظرفیت‌های گسترده اقتصادی، فرهنگی و جغرافیایی کردستان، از سرمایه‌گذاران کره جنوبی برای حضور و سرمایه‌گذاری در این استان دعوت کرد. 

 وی با تأکید بر رابطه تاریخی مثبت میان دو کشور و عدم دخالت کره جنوبی در امور داخلی ایران، این کشور را شریک مناسبی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی و فرهنگی دانست.

ابراهیم‌آبادی موقعیت استراتژیک ایران و کره جنوبی را یکی از عوامل هم‌افزا در تقویت این روابط برشمرد؛ ایران با دسترسی به خلیج فارس و دریای خزر و کره جنوبی با همسایگی با کشورهای بزرگ صنعتی چون چین و ژاپن، بستر مناسبی برای تعاملات اقتصادی و فناورانه فراهم کرده‌اند.

کردستان بهشت معادن ایران

 رئیس شورای شهر سنندج همچنین کردستان را «بهشت معادن ایران» خواند و به وجود فلزات گرانبها و کمیاب، منابع طبیعی سرشار و نیروی انسانی ماهر در این استان اشاره کرد. 

به گفته وی، شهرداری و شورای شهر سنندج آمادگی دارند تا زمینه‌های لازم برای حضور سرمایه‌گذاران کره‌ای را در حوزه‌های مختلف، به‌ویژه در مدیریت شهری و زیرساخت‌های فرهنگی و گردشگری، فراهم کنند.

رئیس شورای شهر سنندج با ابراز اطمینان از بازگشت بالای سرمایه در این پروژه‌ها، تأکید کرد که این همکاری‌ها می‌توانند به تقویت پیوندهای مردمی و فرهنگی میان دو کشور نیز منجر شوند.

هدیه مردم کردستان، آغاز یک سرمایه‌گذاری کره‌ای در سنندج باشد

اسعد فریدی، رئیس کمیسیون گردشگری شورای شهر سنندج، نیز در این دیدار ضمن ابراز خوشامدگویی به مهمانان کره‌ای، بر نزدیکی فرهنگی میان دو ملت تأکید کرد. 

وی با اشاره به محبوبیت سریال‌های کره‌ای در میان مردم ایران، به‌ویژه در استان کردستان، این استقبال را نشانه‌ای از اشتراکات فرهنگی و پیشینه تاریخی غنی دو کشور دانست.

فریدی اظهار داشت: «مردم کردستان همیشه به مهمانان خود هدیه‌ای می‌دهند و از آن‌ها نیز هدیه‌ای دریافت می‌کنند. امروز هدیه ما به شما، آموزش‌ها، دف‌نوازی و برنامه‌های فرهنگی است؛ و هدیه شما می‌تواند یک تصمیم ارزشمند برای سرمایه‌گذاری در شهر سنندج باشد.»

وی از هیئت کره‌ای خواست تا با پذیرفتن یکی از پروژه‌های پیشنهادی به عنوان سرمایه‌گذار، این دیدار را به نقطه آغاز یک همکاری جدی و ثمربخش تبدیل کنند. فریدی تأکید کرد که مردم کردستان با اشتیاق منتظر شنیدن خبر سرمایه‌گذاری کره جنوبی در سنندج هستند و این اقدام، می‌تواند نماد عملی دوستی و تفاهم میان دو ملت باشد.

برچسب ها :
خبر
دوشنبه, 05 خرداد,1404
کد خبر :
6417
تاریخ انتشار :
دوشنبه, 05 خرداد,1404
تعداد مشاهده :
77
زمان تقریبی مطالعه :
۵ دقیقه
دسته اخبار : تجارت بازرگانی

تصاویر این خبر


سایر مطالب


رویدادها

جدیدترین اخبار و رویدادهای دنیای اقتصاد

سامانه جامع آموزش
سامانه ایمیل اتاق
سامانه نشریات
سامانه رادیو مجازی
نظرسنجی
ارتباط با ما